[ 2014.05.01. by difeadmin 0 Comments ]

DIFE majális

Írta: M. J.
Május elsején újabb közös programot szervezett az egyesület a kosarasok számára.

A Derecske Ifjúságáért Egyesület alapításának jubileumi, 10. évfordulója alkalmából, a városi majális apropóján, csapatunk újabb jó hangulatú eseményt szervezett a felnőtt és utánpótlás csapat játékosainak illetve segítőinek, támogatóinak, illetve mindazoknak, akik az elmúlt évtizedben közreműködésükkel segítették az szervezet útjának egyengetését.

Május elsején a városi majálison felállított DIFE sátornál gyűltek össze a derecskei kosárlabda csapat játékosai és a sport iránt érdeklődők, a felnőtt és utánpótlás csapat volt és jelenlegi és volt játékosai, edzői, segítői támogatói.

Derecske város azon lakói akik ellátogattak a városi majálisra lufit és zászlót osztó főként utánpótlás korú játékosokkal találkozhattak. A lufi fújásában nagy erőkkel kapcsolódtak be az utánpótlás játékosok illetve a kosárlabda iránt érdeklődő lányok. Amikor már kék-zöldbe öltözött a majális (ezen színű egyesületes lufikkal gazdagodtak a derecskeiek), akkor mindenki megpihent a felállított sátorban és kötetlen beszélgetések alakultak ki.

Közben egyesületünk ingyenes arcfestést biztosított kisebbek számára, akkora érdeklődés mellett, hogy az érdeklődő gyerekeknek sorba kellett állni.

Így a DIFE majális teljes mértékben egy jó hangulatú kortól függetlenül, élvezhető rendezvény volt.

Egyesületi területen belül két bográcsban is főtt étel. Pápa Krisztián és Sipos Norbert káposztás-babos-csülköt főzött, miközben a Porkoláb Gyula-Dóra Bálint páros „alföldi finomságok” névre keresztelt pörköltje próbálta meghódítani a zsűritagok ízlelőbimbóit. A későbbi eredményhirdetésen kiderült, hogy a DIFE csapata a 2014.-es főzőversenyen az előkelő III.-ik helyezést érte el.

Egyesületünk idén 10 éves és ebből az alkalomból több program fogja még várni a kosárlabda barátokat, amelyről folyamatosan tájékoztatni fogunk minden kedves érdeklődőt!