[ 2014.05.27. by difeadmin 0 Comments ]

Utolsó meccs, sima győzelem

Írta: M. J.
A 2013/2014es szezon utolsó meccsét hazai pályán játszotta csapatunk a Főnix csapata ellen.. A csapat vezetőedzőjét Sarkadi Ferencet kérdeztem a mérkőzésről.

1. Sorozatos győzelmek után ismét egy “sima” meccset kellett játszania a csapatnak. Mennyire voltak motiváltak a srácok?

Tanbá: – Szerencsére az előző Főnix elleni meccsen a srácok nem olyan hozzáállással játszottak, ahogy azt én elképzelném. Ezt meg is beszéltük utána és ez még benne volt a csapatban, úgy láttam szerették volna bizonyítani, hogy be tudják tartani amit megbeszéltünk. Azon a meccsen a kissé hányaveti játék miatt voltam elégedetlen, ami rengeteg kihagyott ziccerben is megmutatkozott. Most minden játékoson látszott, hogy motiváltak. Már a bemelegítésnél éreztem, hogy teljesen más lesz a meccs.

2. A szokásoshoz képest kicsit kevesebb pontot dobtunk, szerinted mi volt az oka ennek?

Tanbá: – A kevés pontnak két oka volt: igyekeztünk kontroll játékot játszani, ami most már szinte hiba nélkül működött. Egyre jobban működnek a játékaink, a játékosok ismerik az alapmozgásokat és most már kreatívan tudnak belebontani. Emiatt sikerült jó néhány egész látványos támadás befejezést összehozni. A másik ok: mivel ezen a meccsen már az első negyedben hatalmas különbség volt a két csapat között, bátran lehetett cserélni. Az utóbbi idő legtöbb cserepercével játszottunk és ebben az esetben természetesen kevesebb pont születik, mintha az alapjátékosok nyomnák végig a meccset.

3. A védekezés brilliáns volt. Nehézkesen jutottak el a gyűrűig és elég kevés pontot is dobott az ellenfél. Ez az a védekezési forma amit látni szerettél volna a pályán?

Tanbá:- A támadó játékainkhoz hasonlóan a védekezésünk is kezd szépen összeállni, mindenki motiváltan odafigyelve védekezett és betartotta az általam kért agresszív, de nem kiugrálós védekezést. Nagyon remélem, hogy ez a hatékony védekezés védjegyünkké válik majd a későbbiekben is.

4. Szezon végén jártunk, mennyire voltak fáradtak a játékosok fejben illetve fizikailag?

Tanbá:- Fáradtságot nem éreztem és mivel sok cserével játszottunk pihentetni is tudtam a kulcsjátékosokat. Nemes Gabinak volt nehezebb dolga, mert betegen vállalta a játékot és nem is tudott olyan lendülettel hosszan játszani mint szokott.

Nagyon örültem a szép támadás befejezéseknek illetve, hogy Füli gyakorlatilag tökéletes védekezést nyújtott, ami a sérülése után ennyi idővel hatalmas dolog. Egyébként ez is oka volt a jó védekezésünknek: Füli fontos láncszemként visszatért! Új játékosunk (IMI) szintén szuperül játszott, ő nagyon komoly erősítést fog jelenteni a következő idényre. Szintén fontos volt, hogy másik újoncunk (EDE) az edzéseken nyújtott kiemelkedő játékot mérkőzésen tudja már hozni: volt néhány egészen elképesztő passza és bravúrkosara. Összességében azt mondtam a srácoknak, hogy az idény legösszeszedettebb játékát nyújtották méltó befejezéseként az idénynek.