[ 2014.04.15. by difeadmin 0 Comments ]

A rájátszás kezdete tökéletes!

Írta: M. J.
A megye II.-es részen is elkezdődtek a rájátszás mérkőzései. A DIFE csapata elsőként Mikepércsen diadalmaskodott, második meccsen pedig hazai pályán aratott nagyarányú győzelmet a Ziccer II csapata ellen.

Kérdés: Megtörtént a felkészülés a rájátszásra. Mi volt a fő feladat?

Tanbá: Fő feladatunk a tanult csapatjátékaink minél pontosabb használata. Fontos a védekezésünk további csiszolása, itt elsősorban most a váltásokkal foglalkoztunk, próbálgatjuk az „eléváltásos” védekezést összerakni. Támadásban most már 3 alapfelállással kell tudni dolgozni. Folytattuk a fizikális felkészítést, ami elengedhetetlen az általunk használt védekezési stílushoz.

Kérdés: A rájátszás első két meccsén fölényes győzelmet aratott a csapat. Milyen instrukciókkal láttad el a csapatodat meccs előtt? Mennyire volt nehéz a srácokat felspanolni egy olyan meccsre ahol várható volt a nagyarányú győzelem?

Tanbá: Az instrukció az volt, hogy az utóbbi hetekben tanultakat viszont lássam a mérkőzések folyamán, illetve az annak idején ezeken a meccseken tapasztalt hibákat már ne kövessük el újra. Ezek zömmel meg is valósultak. A védekezésben egyértelműen hiszen nagyon kevés pontot tudtak eddig dobni nekünk. Szerencsére a játékosok hozzáállása tökéletes, mindenki hajt és igyekszik végrehajtani a kért dolgokat. A nagy különbségű meccseken is lehet mindig olyan részfeladatokat adni, ami motiválja a játékosokat a gyengébb ellenfél ellen is.

Kérdés: Több sérült is van a csapatban. Sikerült megoldani az Ő hiányukat?

Tanbá: Sérültjeink szerencsére javulgatnak Nemes Gabi lába rendbe jött (ezt legutóbb az orbitális zsákolásaival demonstrálta is…). Matyi is tud már játszani, igaz még összeragasztott ujjakkal. Füli (Fülöp Ádám) is lassan-lassan tudja terhelni a sérült térdét, az ő visszatérése azért még később lesz. Szerencsére az eddig kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok nagyon szépen dolgoztak az utóbbi meccseken, ilyen többek között Porkoláb Gyula vagy Zsoldos Dávid.

Kérdés: Mi a következő feladat? Jönnek az erősebb ellenfelek, mennyire lesz nehéz helyt állni velük szemben?

Tanbá: Próbáljuk folytatni a munkát és meglátjuk mire lesz elég a nehezebb csapatok ellen. Amennyiben nem lesznek újabb sérültek (most ugye éppen Adamecz Peti bokája sérült meg…) azt gondolom, hogy tudjuk hozni a további meccseket is.