[ 2010.11.30. by difeadmin 0 Comments ]

DIFE Hírek

Írta: Daku Attila
Derecske Ifjúságáért Egyesület hírei.

Molnár Adél: tízéves vagyok, egy éve kezdtem kosárlabdázni a barátaim hatására. Nagyon jól érzem magam az edzéseken. Együtt lehetek a barátaimmal és nagyon jó kikapcsolódás is. A kosárlabdán kívül járok még színjátszó körre és táncra. Moderntáncban országos csapatversenyen 1. helyezésem is van. Suliban jó tanuló vagyok, szavalóversenyen iskolai 1. helyezést értem el. Nagyon szeretem a kosárlabdát, és szeretnék még felnõtt koromban is játszani.

Bészéll Tibor:
11 éves vagyok a helyi általános iskolában tanulok. 2 éve kosárlabdázom, korábban a kenguru csapatban, szeptembertõl pedig a nagyobbaknál a kadett csapatban. Nagyon tetszik, hogy a barátaimmal lehetek és közben mozoghatok. Fontos számomra a mozgás, edzéseken kívül az újonnan megépülõ kondi parkba is szoktam járni. A sportot nagyon jól össze tudom hangolni az iskolával, ugyanis kitûnõ tanuló vagyok. Rendszeresen járok tanulmányi versenyekre. Eddigi legnagyobb eredményem környezetismereti országos versenyen 10. helyezés. Szeretnék hosszú távon is megmaradni a kosárlabda sport mellett, céljaim közt szerepel, hogy zsákolni tudjak. Jelenleg irányító poszton játszom.

Szöllõsi Fruzsina:
17 éves vagyok jelenleg a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban tanulok. 2 éve kezdtem kosárlabdázni, azóta az életem részévé vált ez a sport. Remek kikapcsolódást nyújt, nagyszerû a csapaton belüli hangulat. A lány kosárlabdacsapatban játszom, aminek alapító játékosa valamint csapatkapitánya vagyok. A kosárlabdán kívül a mûvészetek érdekelnek, különösképpen a grafika és a festészet. A középiskola elvégzése után szeretnék a sport és a mûvészet irányába továbbtanulni. Idén második alkalommal vettem részt a B33 országos kosárlabda bajnokság megyei döntõén, a tavalyi 4-ik helyezés után idén 5-ik helyezést értem el csapatommal. Irányító poszton játszom, amit nagyon szeretek.

Daku Attila:
17 éves vagyok, Debrecenben a Bethlen Gábor Szakközépiskolában tanulok. 4 éve az egyesület kadett csapatában kezdtem kosárlabdázni. 2 év után kiemelkedõ játékomnak köszönhetõen felkerültem a felnõtt csapatba, aminek azóta meghatározó játékosa vagyok. Nagyon fontosnak tartom a testmozgást, emellett jó idõtöltés, és együtt lehetek a barátaimmal. A megyei felnõtt bajnokságban szerepelünk, emellett rengeteg amatõr versenyen is részt vettem már, pl Adidas streetball, Kosárdzsembori, mezõtúri 24 órás kosárlabda valamint a helyi rendezésû 2v2 kosárlabda bajnokságon. A sport mellett fontosnak tartom a tanulást is. Jó tanulmányi eredmé n y e k k e l rendelkezem. Iskolámban 3. éve tanulom a kínai nyelvet. Idén részt vettem az országos kínai versenyen, ahol 4. helyezést értem el. Csapaton belül minden poszton játszottam már, de fõként bedobót játszok.

Novemberben kadett csapatunk Télváró kosárlabda tornán vett részt Hajdúböszörményben. Felnõtt csapatunk folytatta a szereplését a megyei bajnokságban. Az edzések a megszokott rendben folytatódtak. Ami rendkívül pozitív, hogy minden csapatunkba volt új becsatlakozó.
Decemberben több nagyszabású rendezvényünk is lesz. Hónap elején, december 5-én második alkalommal kerül megrendezésre a Derecskei Utánpótlás Mikulás Kosárlabda Kupa. A két ünnep között, 28-án pedig szokásosnak mondható évzáró eseményre kerül sor.
Mindkét decemberi programunkról beszámolunk a Derecskei Hírek következõ lapszámában.

A Derecske Ifjúságáért Egyesület továbbra is várja a kosarazni vágyókat. További információkért kérjük keressék fel honlapunkat www.dife.hu valamint az egyesület facebookos oldalát „Derecske Ifjúságáért Egyesület”.

Minden derecskei lakosnak kíván Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet a Derecske Ifjúságáért Egyesület.