[ 2010.11.03. by difeadmin 0 Comments ]

Ismét 12 órán át kosaraztak

Írta: Nagy Marianna
2010. október 30-án immár 5. alkalommal került megrendezésre a 12 órás kosárlabda gála, több mint 100 fő részvételével, a Városi Sportcsarnokban. Bakó István polgármester és Pápa Krisztián a Derecske Ifjúságáért Egyesület (DIFE) vezetője és a rendezvény szervezője közösen nyitották meg a sportnapot.

A Hajdú-Bihar megyei csapatok részvételével zajló sportesemény reggel 8 órától este 8 óráig tartott. A 20 perces körmérkőzésekből álló játékot büntető és hárompontos dobóversenyek is színesítették. A hazaiak örömére a büntető dobóverseny II. helyezettje Teigler Tamás a DIFE KK játékosa lett. Ez azért szép eredmény, mert sok NB II-es játékos szerepelt a gálán és a dobóversenyeken is.
A rendezvény elsődleges célja a kosárlabda sportág helyi és megyei szintű népszerűsítése volt. Az egészséges életmódra való nevelés jegyében zajló esemény nyílt nap is volt egyben, hisz a kosárlabda játék iránt érdeklődők megtekinthették a helyi lehetőségeket és megismerkedhettek a sportág szépségeivel. Természetesen a team-építésre is jó alkalmat adott ez a kellemesen eltöltött rekreációs nap.
Az eseményen a következő eredmények születtek: I. helyezett: lett DEAC csapata. II. helyezést ért el a: hajdúszoboszlói FSG és a dobogó III. helyére a debreceni Ziccer Kosársuli csapata állhatott. A rendezvényen a dobóverseny győztesei oklevélben részesültek. Az csapatverseny említett első három helyezettje kupát és oklevelet is kapott, amit Lusztig Imre a Városi Sportcsarnok vezetője és Pápa Krisztián egyesületi vezető adtak át. Minden résztvevő emléklapot vehetett át, ami erősíti e sportesemény hagyománnyá válását városunkban.
A DIFE KK három csapatot is kiállított, mert a cél az volt, hogy minden derecskei játékos kapjon játéklehetőséget ezen a lassan helyi tradícióvá váló sportnapon. A támogatóknak köszönhetően a rendezvény díjmentes volt és egész napos étel és italellátást tudtak biztosítani a szervezők a játékosoknak. Az egész napos zenét DJ Balogh Jocó szolgáltatta. A sportnap üstben főtt vacsorával zárult.

A sportrendezvényen részvevő meghívott csapatok voltak:

DEAC
Debreceni 12-ek
DIFE KK 1
DIFE KK 2
Hajdúhadház 2.
Hajdúszoboszló FSG
DIFE KK 3
Ziccer Kosársuli

A rendezvény támogatói voltak:

– Derecske Város Önkormányzata
– Derecske Alma
– Electrological Kft.
– Furta-Forrás Kft.- természetes lúgos és jódos ásványvíz
– Kádár Sándor: Zöldség- Gyümölcs
– Kistakács és Társai Kft.
– Szöllősi Lajos: Húsbolt
– Szőllősi Lajos: Zöldség- Gyümölcs
– Városgazdálkodási Kht. – Városi Sportcsarnok

Médiatámogatók:

Derecske TV, Derecskei Hírek és a Rádió Plusz.

Ez a nap kiváló alkalom volt arra, hogy a játékosokkal is találkozzanak az érdeklődő fiatalok. Igaz, ez egy felnőtteknek szóló rendezvény volt, de mint az egyesület vezetője is kihangsúlyozta – nagyon fontos számukra az utánpótlás nevelés, így az utánpótlás csapat játékosai is játéklehetőséget kaptak a gálán. Jövőre újra, ugyanitt – hangoztatták a búcsúzáskor a játékosok! Teljesüljön ez a kívánsága a mozgás szeretetét hangsúlyozó kosarasoknak!