[ 2019.05.16. by difeadmin 0 Comments ]

Elkészült a DIFE KOSÁRLIGET

A DIFE kosárligetet egy Derecskén évtizedek óta fennálló probléma megoldásának orvoslására álmodtuk meg.
A történet régre nyúlik vissza, miszerint a helyi gimnázium pályáján kívül nem volt kosárlabda sportra alkalmas játéktér. Sajnos az ottani sportolás rajtunk kívül álló okok miatt nem mindig volt biztosított (volt amikor a fő nyári szezonban egyáltalán nem volt lehetőség a játékra a leszerelt palánkok miatt).
Ennek megoldására volt az első ötlet a sportpályán lévő volt kézilabdapálya átalakítása. Önerőből megvásároltuk a megfelelő felszereléseket és egyesületünk játékosai önkéntes munkával kialakították a kosárliget elődjét. Amit aztán évekig szabadon használhatott mindenki.
Az elmúlt időszakban egyesületünk a legnagyobb számban a Derecskei Városi Sportcsarnokban tartotta edzéseit, ezért mindenképpen a legfőbb bázis-helyszínünk fejlesztése élvezett prioritást. A parketta felújítása mellett, professzionális eredményjelző és kosárlabda palánkok kerültek beépítésre.
Miután a versenysportban szereplő csapatainknak megteremtettük a megfelelő feltételeket, elkezdtünk dolgozni az eddigi legnagyobb projektünkön a DIFE Kosárliget kialakításán.

A korábbi repedezett pályát teljes egészében újraaszfaltoztuk, és a terület kapott egy világszabványnak megfelelő professzionális műanyag borítást is. A DIFE Kosárligetben 2 teljes pálya, valamint 2 gyakorló palánk kapott helyet, így összesen 6 palánkon tudnak játszani egyszerre a játékosok valamint a derecskei és környékbeli mozogni vágyók!

Hosszú és küzdelmes út vezetett ideáig. Köszönjük minden közreműködőnek a munkát és köszönjük az egyesületünkbe vetett bizalmat. Mindenkit arra kérünk, hogy ezt a sportolni vágyókkal megosztott hatalmas értéket használja úgy, mint a saját tulajdonát, óvja, védje és szerezzen maradandó baráti és sport emlékeket a DIFE Kosárligetben, hogy még a most cseperedő derecskei kosarasok unokái is élvezhessék majd ezt a csodálatos helyszínt!

Pápa Krisztián DIFE elnök