[ 2016.02.09. by difeadmin 0 Comments ]

DIFE rendezvények színesítették a decembert

Írta: Daku Attila
Színesre és tartalmasra sikerült a Derecske Ifjúságáért Egyesület decemberi idõszaka. Pápa Krisztián elnököt kérdeztük:

Rögtön a hónap elején, második alkalommal rendeztük meg a Mikuláskupa névre keresztelt utánpótlás korúaknak szervezett tornát. A helyi utánpótlás csapatainkat teljes létszámban felvonultattuk, ez több mint hetven játékost jelent! Az ellenfelek Hajdúböszörménybõl, Hajdúhadházról és Nyíradonyból érkeztek hozzánk. A nap végén az élmény mellett minden résztvevõ gyerek és edzõ oklevéllel és csokimikulással lett gazdagabb.
December 15-én részt vettünk a Mûvelõdési Központ által szervezett Mindenki Karácsonya nevezetû rendezvényen. Egyesületünk szívesen csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a fõtéren felállított fenyõfákból minden egyesület, civil szervezet és derecskei közintézmény a saját elképzelései alapján karácsonyfát varázsoljon.
Kenguru csapatunk megkezdte a szereplést az országos kenguru kupában. Elsõ helyszínként Nyíregyházára utaztak, ahol erõs és rutinos ellenfelekkel találkoztak. Elõször a helyi NYKK Eötvös csapata ellen sikerült küzdelmes mérkõzésen, olykor testi épségüket sem kímélve 4 pontos gyõzelmet kiharcolni. Majd a jóval rutinosabb hajdúböszörményi csapatot állították nehéz feladat elé. Csapatunk többször remek védekezéssel, extra támadójátékkal játszotta a mérkõzést. Ekkor már a fáradtság is meglátszott a gyerekeken, így a mérkõzés végére a Hajdúböszörménynek sikerült felülkerekedni csapatunkon.
A karácsonyi ünnep után rögtön, 27-én egyesületünk három tagja: Fülöp Patrik, Cseke Ádám, Csóré Tamás valamint Máté József edzõ Békéscsabára utaztak a 4 Labda Bajnokságra. A bajnokság célja, hogy 4 labdás sportágban ( tollaslabda, kosárlabda, röplabda és foci) mérjék össze tudásukat a három fõs csapatok. Rendkívül színvonalas és jól megszervezett rendezvényen csapatunk, a csoportjukban harmadik helyet megszerezve, sajnos éppen lecsúszott a továbbjutásról. Nagyon élmény dús nappal a hátuk mögött és új tapasztalatokat szerezve tértek haza.
Az év zárása már hagyományosnak mondható módon egy közös kosaras rendezvényen történt, ahol egyesületünk minden kosárlabdázója és a szülõk is részt vettek. A rendezvényt Békésiné Kiss Gabriella Derecske Város Önkormányzatának képviselõje és a sportbizottság elnöke nyitotta meg.
A rövid programismertetés után közös sorversenyes feladatokkal történõ bemelegítéssel kezdtünk. A folyamatos mérkõzések mellett különbözõ programokkal színesítettük az eseményt. Ilyenek voltak például a dobóversenyek, amibe bevontuk a szülõket is, az óvodai csoportunk bemutatója, edzõk-játékosok mérkõzése. Zárásként ajándék és díjátadás következett. Minden, az egyesületnél kosárlabdázó játékosunk egységes, az egyesület által tervezett mintájú pólóval gazdagodott. Ennek megvalósításhoz hozzájárult Derecske Város Önkormányzata, amit ezúton szeretnénk megköszönni. A póló mellett egyedi tervezésû egyesületi mintás hûtõmágnest is kapott minden gyerek. Díjaztuk a dobóversenyek gyõzteseit, akik 1-1 tábla csokival büszkélkedhettek. Csapatonként egyéni díjakat osztottunk, például „legjobb támadó játékos”, „legjobb védõ játékos”, „legértékesebb játékos” elnevezésûeket, így csapatonként öt fõ külön díjazásban is részesülhetett. Az egyesületben és az egyesületért végzett munkájáért díjat kapott továbbá: Békésiné Kiss Gabriella önkormányzati képviselõ, Szél Gáborné tanárnõ, Kovács Attila , a kenguru csapat edzõje, Cseh István, a felnõtt csapat edzõje, Máté József szervezési vezetõ, óvodai/kadett/lány edzõ és Sipos Norbert gazdasági vezetõ, elnökhelyettes.
A Derecske Ifjúságáért Egyesület továbbra is várja a kosarazni vágyókat. További információkért kérjük keressék fel honlapunkat www.dife.hu valamint az egyesület facebookos oldalát „ Derecske Ifjúságáért Egyesület”.