[ 2014.03.23. by difeadmin 0 Comments ]

Új vezetőedző a felnőtt csapatnál

Írta: M. J.
Sarkadi Ferenc vezetőedzőt kérdeztem, az itt töltött két hónapról, hogyan is tetszik Neki Derecske és a csapat..Feri vagy ahogy mindenki hívja “Tanbá” rendkívül pozitív véleményt hangoztat a csapatról!

Kérdés: Két hónapja vagy a csapat vezetőedzője, hogy tetszik Derecske?

Tanbá: Nagyon tetszik. Nagyon jók a körülmények. A csapat hozzáállása kitűnő , megfelelő a játékosállomány, szóval lehet rendesen edzéseket tartani így eddig minden betervezett feladatot sikerült megvalósítani. A feltétel rendszer szuper. A fejlődés innentől az idő kérdése, talán egy két játékos még beférne a csapatba, akikre lehet még építeni.

Kérdés: Mi volt az első benyomásod a csapatról?
Tanbá: A leges legelső benyomásom még ellenfélként volt. A csapat akkor eléggé ötlettelen, esetleges játékot játszott ahhoz képest milyen erős játékosállománnyal rendelkezett. Itt az első edzésen az első benyomásom nagyon pozitív volt, mivel úgy érzem mindenki örömmel fogadta az érkezésemet. Rendkívül jó volt látni, hogy mindenki maximálisan szeretett volna megfelelni az elvárásaimnak.

Kérdés: … és miután megismerted a csapatot?

Tanbá: A véleményem nem változott azóta sem. Nagyon tetszik, hogy bármit, amit szeretnénk megcsinálni –akármennyire fáj is például egy erősítés, képességfejlesztés- azt meg is akarják csinálni. Amit csapatszinten szeretnék kialakítani a játékuk során mind védekezésben, mind támadásban, azt igyekeznek felfogni és megvalósítani. Nem is gondoltam volna, hogy ez alatt a két hónap alatt ennyit fogunk fejlődni.

Kérdés: Máshol is edzősködsz, mennyire volt nehéz összehangolni a munkát?

Tanbá: Az elején volt nehéz. A sportiskolánál is edzősködöm, és rajtuk kívül is van még csapatom. Az első egy hónap volt nehéz, amíg sikerült egy megfelelő edzésrendet kialakítanom. Azóta nincsenek problémák.

Kérdés: Mik a tervek erre a szezonra? Az alap szakasznak vége most jön egy rájátszási rész.

Tanbá: A rájátszás rész most azért lesz izgalmas, mert eléggé sok a sérült játékosunk, így ez a része még kicsit talány. Abból a szempontból viszont nem gond, hogy azok a játékosok, akik idáig kevesebb lehetőséget kaptak, most lesz bőven lehetőségük a bizonyításra. A cél itt a rájátszásban az lenne, hogy azokat a dolgokat, amiket most már így gyakorolunk és csináljuk, azt éles meccsen meg tudjuk oldani védekezésben és támadásban is. Edzőmeccseken időnként nagyon remekül össze tudtuk hozni.

Kérdés: Mik a tervek a jövőre nézve? Mennyire tervezel előre hosszabb távra?

Tanbá: Abszolult hosszabb távra tervezek, ha nem így lenne nem is vállaltam volna el. A jövőre nézve a tervem a csapatjáték maximális kialakítása. Ha ezen túlleszünk, utána következhet egyrészt a fizikai képzés, ami nagyon fontos lesz. A másik nagyon fontos dolog pedig az egyéni képzés. Posztok szerinti és egyéni hibákat javítva fejleszteni a csapatot. Javítani kell dobótechnikát, egyéni védekezést, fizikai képesség növelést. Azután ha az egyének egyénileg lesznek jobbak és kialakul a megfelelő csapatjáték, akkor lesz megfigyelhető több minőségi ugrás. Ez már viszont a jövőnek a feladata lesz, a nyár végének illetve a jövő feladata.

Kérdés: Egyéni véleményed?

Tanbá: Nagyon tetszik, hogy itt nem csak a játékosok, hanem a játékhoz közel állók is rendkívül komolyan veszik a kosárlabdát. Tehát, hogy nézők vannak a hazai mérkőzéseken. Ez Nekem nagy meglepetés volt, de nagyon tetszett, hiszen azt vettem észre, hogy a játékosoknak is nagyon jó. Nem mindegy, hogy eljátszogat vagy esetleg nézők is vannak és nekik játszhat, ez nyilván mindenkit inspirál.

K: Köszönöm az interjút. Munkádhoz sik sikert és kitartást kívánok!