[ 2014.01.27. by difeadmin 0 Comments ]

Hazai pályán is siker!

Írta: M. J.
2014. első hazai meccsére a kilátogató nézők egy pörgős hangulatos meccset láthattak.

Nagyon kíváncsi voltam az első hazai meccsre, a normális pálya és a közönség miatt is. Minden tökéletes volt: a körülmények és ami a fontos, hogy meglepődtem, milyen sokan kíváncsiak a mérkőzésre. Ez többek között azért nagyon jó, mert úgy tapasztaltam a játékosokat ez inspirálja. Ezt főleg Gyuszin éreztem, aki véleményem szerint nagyon jól játszott.

A mérkőzést nagyon jól kezdtünk (11:0!!!), a védekezés tökéletesen működött. Utána várható volt egy kis visszaesés, ami többek között annak is köszönhető volt, hogy az emberfogásos védekezés miatt többet kell forgatni a csapatot. A második félidő azután még jobb lett, köszönhető ez az összeszedett játéknak és annak, hogy a csere nélkül játszó ellenfél teljesen elfáradt így a végén már egészen látványos támadások és kosarak is születtek. Védekezésben mindenki nagyon jól tette a dolgát (a kevés kapott pont is bizonyítja: harmadik negyedben mindössze 4 pont…), támadásban sokkal higgadtabb volt már a játékunk, lényegesen kevesebb labdát szórtunk el kapkodásból. Gábor ismét nagyot játszott, ami azért különösen értékes, mert a héten beteg volt és a meccsen sem volt tökéletes állapotban. A felső védők Szekeres Szabi, Pisti, Matyi extrát nyújtottak, ráadásul Matyi most támadásban is sokat segítette a csapatot.

Most szerdán a Hajdúböszörmény csapata lesz az ellenfél. Egy jó erőkből álló, szervezett kosárlabdát játszó csapat ellen kell megmutatni, hogy mi is tudunk szervezetten játszani. Fontos lesz a jó védekezés és a támadásokban tudni kell majd alkalmazkodni az ellenfél védekezés váltásaihoz.- nyilatkozta Sarkadi Ferenc a csapat vezetőedzője.