[ 2013.09.25. by difeadmin 0 Comments ]

Szeptemberi változások

Írta: M. J.
A legtöbb változás bármilyen sportegyesület esetében a szezon előtti hónapban, és az előkészületeknél történik. Nincs ez másképp nálunk sem. Íme néhány dolog az idén történt változásokról!

Kérdés: A változások sorát ha jól tudom Kovács Attila indította meg!?
Pápa Krisztián: Augusztus végén már biztossá vált, hogy Kovács Attila befejezi a munkáját a kabai általános iskolában. Attilának eddig is elég sok kötődése volt a városhoz, mivel a helyi csapat játékosa 2006 óta. Kovács Balázs távozása után az edzői feladatokat is Ő látta el a felnőtt csapatnál. 2012-ben pedig a DIFE utánpótlás játékosainak is Ő lett az edzője. Szeptemberben viszont ez a Derecskéhez kötődés még erősebbé vált mivel a helyi gimnáziumban kezdett el dolgozni, mint testnevelő tanár. Munkájához sok sikert kívánunk!

K: A tavalyi évre visszanyúlva az egyesület megnyert egy pályázatot.

Pápa Krisztián: Egyesületünk 2012-ben pályázati pénzt nyert, amit a helyi kosárlabda és az utánpótlás nevelésére költött. A pénzből vásároltunk például az utánpótlásnak mezeket és minden tag kapott bemelegítőt is, amik mint motivációs hatással is voltak a gyerekekre. Beszerzésre kerültek még új kosárlabda palánkok is, amelyek már a tanítás végén felhelyezésre kerültek. Kialakítás alatt van még az udvaron lévő kosárlabda pálya fejlesztése. A pálya valamint a vonalazás kész már csak a palánkok hiányoznak és kezdődhet is a játék a gyerekek számára. Továbbá a pénz egy részéből támogatást nyújtottunk a kosaras gyerekeknek, hogy részt vehessenek egy Perkupai kosaras táborban amit egyesületünk szervezett nekik.

K: Hogy állnak a hobby kosarasok?
Pápa Krisztián: A másik szabadtéri pálya Derecskén a gimnázium területén, a nyár folyamán nem ált rendelkezésre használatra, ezért az amatőr kosárlabda kissé elhanyatlott. Szeptember első tanítási napján viszont újra használhatóvá vált a helyi kosarasok számára így elkezdődött a felkészülés amatőr szinten is az elkövetkezendő tornákra. Valamint a toborzás a derecskei kosárlabdázás érdekében és a játék megszerettetése a fiatalokkal.

K: A felnőtt és az utánpótlás csapat mikor kezdik meg a felkészülést?

Pápa Krisztián: Szeptember elején elkezdődtek az edzések. A felnőtt csapat heti három alkalommal edz a városi sportcsarnokban. Az időpontok megszokottnak mondhatóak. Hétfőn 18:30-tól 20:00-ig, szerdán 19:00-tól 21:00-ig, pénteken 19:00-tól 20:30-ig. Utánpótlás szinten viszont már annál nagyobb változás történt Kovács Attila helyi munkája miatt. A gyerekek ugyan úgy a Bocskai István Általános iskola tornatermében edzenek, viszont a heti egy vasárnapi edzés helyett szeptembertől heti kettő edzést tud vállalni Attila. Az edzések kedden és csütörtökön is 17:00-tól 18:30-ig tartanak.

K: Volt egy sportágválasztó a városban. Hogy sikerült?

Pápa Krisztián: 2013-ban lett első ízben megrendezve lett I. Derecskei Sportfesztivál amin természetesen egyesületünk is képviseltette magát. A tervek szerint minden helyben űzhető sportág bemutatkozott a kettő napos fesztiválon. A kosárlabda mellett például részt vettek a kézis és aerobikos hölgyek, a focisták, a karatésok, a kung-fusok, ping-pongosok és a lövészek is. Első napon a kosaras srácok debütáltak és egy látványos bemutatót tartottak a gimnázium 9.-10. évfolyamának, akik tanóra keretében látogattak el a sportcsarnokban. Az első nap második bemutatója is látványosra sikerült ezt az általános iskolások érdeklődő osztályai tekinthették meg. A második nap úgynevezett „családi nap” volt, amikor a szülők is kilátogathattak és megnézhették, hogy milyen sportot űzhetnek városunkban a kisebb és nagyobb gyerekek.