[ 2011.12.21. by difeadmin 0 Comments ]

Karácsony Kupa, 2011. Hajdúböszörmény

Írta: Kovács Balázs
Az utánpótlás csapatról még nem szólt hír. Itt az első.

2011. december 17-én Hajdúböszörményben a Karácsony Kupán vettünk részt a DIFE utánpótlás csapatával.
Nem csak a gyerekek, hanem a szülők, családok is nagy várakozással voltak az esemény előtt. 10 gyerek, 6 család és 7 autó találkozott reggel 7 órakor szombaton a sportcsarnoknál ill. volt még valaki, akinek ezúton is szeretnénk megköszöni, hogy elkísért minket. Ő SZéll Gáborné Terike néni a Bocskai iskola testnevőnője. Terike néni gondos figyelemmel kíséri a gyerekek sportolását, és nagy segítségünkre van a kosárlabda tanfolyamban.
8 óra után pár perccel meg is érkeztünk Böszrménybe a Középkerti Általános Iskolához. Az idő kivételesen jó volt. Szeles és esős, az iskola pedig zárva volt, és csak fél9kor tárultak ki a kapuk.
A bejutást követően elfoglaltuk az öltözőt. A gyerekek a közelgő karácsonyra és az eddigi szép munkájuk jutalmául egy-egy Derecske feliratú pólót kaptak, amit egyből is fel is avathattak a mérkőzésen.
Két mérkőzés és egy dobóverseny várt feladatul a csapatra. Az első mérkőzésen a helyi 1998-2000-es, a második mérkőzésen a helyi 2001-es fiatalok vártak ellenfelül. A mi csapatunk 1999 és 2001 közötti születésű.
Mindkét mérkőzésen a rutinos hazaiak győztek, de szépen helytálltunk. Tudni kell, hogy ellenfelünk kezeiben lábaiban már 4-5 év edzés és sokaknál több mint 60 mérkőzés volt. Ezzel szemben nálunk több újoncot is avattunk, akik elősször léptek pályára hivatalos mérkőzésen.
A legnagyobb örömet az okozta, hogy mindkét mérkőzésen úgy hagytuk el a pályát, hogy minden játékos dobott kosarat, valamint sok büntetőt harcoltunk ki, aminek több mint felét értékesítettük is, ami még nagyobb korosztályban is elismerést vált ki.
A jó dobás a KO versenyben is meglátszott. Két korosztályban zajlottak a küzdelmek, a Békési fiúk (külön korosztályban Bálint a 2011esek között lett 3., Tibi a nagyoknál) 3. és Fülöp Patrik 4. helyig jutott.
Nagy Gratuláció jár tehát mindenkinek. Csapatunk névsora:
BÉKÉSI BÁLINT, BÉKÉSI TIBOR, BOROS DÁVID, DÜRGŐ GERGELY, FAZAKAS MÓZES, FÜLÖP PATRIK, PFANDLER ÁDÁM, SARKADI BALÁZS, SERES DÁNIEL, ZSÁKAI SÁNDOR
Edző: Kovács Balázs
A Békési, a Dürgő, a Fülöp, a Pfandler, a Seres és a Zsákai családnak külön köszönet, hogy elkísértek és utaztattak minket!