[ 2011.11.16. by difeadmin 0 Comments ]

Egy Derecskei fiatal élete a csapatban!

Ma egy tehetséges fiatal Derecskei kosarassal készítettem interjút. Hosszú és sok munka kell míg beépül a nagy csapatba, de a jövő a fiataloké csak legyen türelme kivárni. Biztos vagyok benne, hogy Szőllősi Györgynek lesz türelme!

Mióta kosárlabdázol, és kinél kezdted?

Szőllősi György.:2005 szeptemberében döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam a kosárlabda terén, amit egyáltalán nem bántam meg. Az akkori edzőnk Kovács Balázs volt, mellette pedig Pápa Krisztián is edzette a fiatalokat.

Mi a véleményed Walke Károlyról, milyen edzőnek tartod?
Sz.Gy.:Úgy gondolom, hogy a csapatunk sokat fejlődött, köszönet ezért Walke Károlynak, aki 2011 júliusa óta van a csapatnál, edzőkén., Kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a csapatot sikerre vezesse a bajnokságban és az elkövetkező egy két évben.

Milyenek az edzések? Megszoktad már Károly edzés ritmusát?
Sz.Gy.: Az edzésterv az nagyon jól van összerakva, és emellett tartalmas is. Fárasztó tud lenni egy némelyik, viszont úgy gondolom, hogy ez kell ahhoz, hogy fejlődjünk. Kezdjük felvenni azt a ritmust, amit Karcsi elvár tőlünk, mi pedig bele is adunk mindent, ami tőlünk telik.

Hogyan értékeled a helyed a csapatban?
Sz.Gy.: Én, mint a csapat közel legfiatalabb játékosa úgy vélem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy fejlődjek, és hogy segítsem a többieket is a munkában. Az igaz, hogy nem mindig kapok játéklehetőséget a mérkőzéseken, de nem bánom, mert elsősorban nem ez a fő célom. A testmozgás nagyon fontos számomra, főleg ezért kosarazok, na meg a társaság miatt is, viszont ez nem azt jelenti, hogy nincs meg bennem a versenyszellem.

Szerinted miért van ilyen kevés Derecskei kosárlabdázó a csapatban?
Sz.Gy.: Az elkeserítő, hogy ilyen kevesen vagyunk Derecskeiek a csapatban, ahhoz képest, hogy pár éve mennyien voltunk. Talán a család, munka, vagy a tanulás lehet az oka, én sem tudom, csak találgatni tudok, talán még változni fog.

Milyen a kapcsolatod az idősebb játékosokkal, be tudtál illeszkedni illetve érzed hogy elfogadtak?
Sz.Gy.: Igen, úgy érzem “befogadtak a bandába”. Edzések után is gyakran leülünk és egy üdítő mellett megbeszéljük az edzést, szórakozunk kicsit, mikor mit találunk ki. A csapat összes játékosával jó kapcsolatban vagyok, és szerintem ez az alapja annak, hogy edzésen még jobb legyen a csapatmunka és az összetartás.

Mi lesz a Szombaton megrendezésre kerülő presztízs mérkőzés végkimenetele?
Sz.Gy.:Ami a szombati mérkőzést illeti, bízok benne, hogy megnyerjük, esélyt bőven látok rá, abból kiindulva, amiket eddig játszottunk a Hajdúszoboszló csapata ellen. Remélem, győztesen jövünk le a pályáról.

Köszönöm hogy válaszoltál a kérdésekre, szombaton pedig mindent bele. Én kint leszek a mérkőzésen és lelátóról szurkolok nektek!

Ferenczi