[ 2013.12.08. by difeadmin 0 Comments ]

Alacsonyabb korosztályban is népszerűbb lett a kosárlabda

Írta: M. J.
Egyre fiatalabb körökben is hódít Derecskén a kosárlabda. Több alsó osztályos is rendszeresen jár a heti két alkalommal kosárlabda edzésekre!

Az idei tanévben olyan gyerekek is elkezdtek kosárlabdaedzésekre járni, akik eddig nem. Nagy pozitívum, hogy már a fiatalabbakat is érdekli ez a sportág, így már alsó osztályosok is részt vesznek az edzéseken. Sőt idéntől már más városokból is járnak gyerekek a DIFE utánpótlás csapatába.
Fekete Richárd Hosszúpályiból jár heti kétszer, minden kedden és csütörtökön edzésekre. A kisebbek Gyarmati Károly, Mester Tamás és Karácsony Etienne nagyon élvezik az edzéseket .

Etienne aki Tépéről jár át, elmondása szerint régóta szeretett volna kosarazni így nagyon örült, amikor az anyukája elmondta neki, hogy Derecskén van erre lehetőség. „ Nagyon tetszenek az edzések, valamikor fárasztóak és a végére teljesen elfáradok, de érdekes is, mert Attila bácsi sok új dolgot tanít meg nekünk például a ziccer dobást nagyon szeretem. „ –válaszolt Etienne a kérdésre miszerint mennyire tetszenek neki az edzések?

Több dolog mellett érdekelt az is, hogy mennyire tudott beilleszkedni a csoportba illetve, hogy kiket tart a legjobb kosarasoknak!? (Rövid mosolygás után) Elmondta, hogy nagyon szereti a társaságot és mindenkivel jó barátságot kötött, illetve, hogy úgy érzi mindenki segíti őt a tanulásban és a gyakorlásban. Kedvenc játékosai – mert hogy kettő is van neki – Fülöp Patrik a látványos cselezései miatt és Széplaki Gábor a gyorsasága, ereje és ügyes labdakezelése miatt.

Érdekesség, hogy céljai közt említette meg azt, hogy szeretne az NBA-ben kosarazni viszont nem csak ebből akar élni hanem a kosarazás mellett szeretne dolgozni, méghozzá filmproducer szeretne lenni. Fiatal kora ellenére nagyon határozott elképzelései vannak olyannyira, hogy már konkrétan azt is tudja, hogy akciófilmekben szeretne közreműködni.

Etienne nem csak szereti csinálni de nézi is a kosárlabdát. Kedvenc csapata az Orlando Magic, kedvenc játékosa pedig Lebron James. Másik kedvenc elfoglaltsága, Xbox-on játszani és természetesen ott is a kosárlabdát részesíti előnyben.

A fiataloknak további kitartó munkát az edzésekhez, és reméljük még többen és még lelkesebbek csatlakoznak a csapathoz.