[ 2011.11.25. by difeadmin 0 Comments ]

Vérünket adtuk az első győzelemért!!!

Írta: FERENCZI
97:94-re nyertünk. Kemény, férfias mérkőzésen szereztük meg szezonbeli első győzelmünket!

Debreceni 12 – DIFE KK (22-24), (23-21), (20-25), (29-27) 94 – 97

Helyszín: Debrecen

Játékvezetők: Tankó I., Kovács B.

Kezdőcsapatok:

Debreceni 12: Bandi Sz. 4, Asbóth E.14/3, Turi V.13/12, Rácz L. 27, Kisházi B. 31/3
Csere: Sípos Gy. 5/3

DIFE KK:Veres D. 10/3, Kis J., Kulcsár T. 8, Juhász I. 27/21, Kovács A. 11
Csere: Kovács Pintye P. 5, Horváth A. 6, Walke K. 25/9,Lőrincz S. 3/3, Szöllősi Gy., Teigler T., Cseh I. 2

I.Negyed/22-24/: A feldobás után mi hoztuk el a labdát, de nem kezdtük jól az első negyedet. Az 1. perc végére már 4-0-ra vezetett az ellenfél, emellett Kulcsár már begyűjtött 2 személyi hibát is. Walke időt is kért a 3. percben. Időkérés után a 4. percben Kovács szerezte az első pontjainkat. Már az 5. percben kigyűlt a csapat személyi hibánk, így minden egyes fault után büntetőt dobhatott az ellenfél. Juhász rossz dobása után az ellentámadást kivédekeztük és a megszerzett labdát értékesítettük, 6-5 ide az 5. percben. A pályán változás történt a DIFE csapatában, Walke lehozta Verest és beküldte Kovács Pintyét. Újabb fault, de most mi dobhatunk kettőt. Kulcsár az elsőt bedobta a másodikat kihagyta. Kovács Pintye is betalált, a 12-ek válaszolt, Turi dobott be egy 3 pontost. 6. percben újabb Kulcsár személyi, sajnos a kosár jó volt így dobhat egy büntetőt is az ellenfél. Az állás a 8. percben 18-15 oda. Kulcsár megkapta a negyedik személyi hibáját, le is lett cserélve, bejött a pályára Horváth András. Megkaptuk a harmadik hárompontosunkat. Turinak centerposztból nem ment, de kintről igen, sajnos. A hazai csapat a 9. percben időt kért, nekik is kigyűlt a csapat hiba. Az időkérés alatt cseréltünk, bejött Walke majd dobott két büntetőt, 18-17. Újabb csere nálunk, Juhász le, Lőrincz be. 10. percben Kovács Pintye faultolt, a büntetőt értékesítette a Debreceni csapat. A negyed végén még Walke dobott 2 büntetőt. A negyed vége: 22 – 24 ide.

II.Negyed/23-21/Megint későn kezdtünk bele a pontgyártásba, Lőrincz dobott 3 pontost, de ez is csak az egyenlítésre volt elég. 27 – 27. Kovács pontokat érő betörése után, állt a játék egy kis ideig, mert Walke szemöldöke felszakadt, Horváth Andrást pedig lekönyökölték. Az 5. percben kicsit elhúzott a 12-ek, 5 ponttal vezetnek. A 12-ek idegállapotát jelzi, hogy Asbóth teljesen kikelt magából, amikor befújtak ellene egy faultot. Walke szája is felszakadt egy könyöklés után. Kovács A. begyűjtötte a 4 faultját. A 6. percben kigyűlt megint a csapat személyi hibánk. Úgy tűnt, hogy a csapat összeesett, mert az ellenfél elhúzott 8 ponttal. Az állás:43:35. Kulcsár és Veres pontjaival visszajöttünk a mérkőzésbe, 44:41. Walke újabb büntetőket értékesített, közben a negyed utolsó percében Kulcsár megkapta az ötödik személyi hibáját. A félidőben az állás: 45:45

Az első félidő izgalmas, de sokszor elég férfias játékot hozott. A játékvezetőknek nagyon nehéz dolguk volt, mindkét csapat rengeteg személyi hibát szerzett, ezek megítélése sokszor nagy vitát váltott ki a hazai csapat játékosaikból. Olyan volt mintha valami brazil szappanopera menne a tv-ben. Érdekes módon, amikor Horváth és Walke ugyanabban a percben sérültek meg, csend volt a csarnokban. Fura volt látni, hogy mennyire nem fekszik a DIFE játéka a 12-eknek, de ez cseppet sem zavart minket. A félidő végén egyenlő volt az állás, bízhattunk abban, hogy továbbra is remek mérkőzést láthatunk.

III.Negyed/20-25/ Négy faultot szereztünk már a második percben, jöhetnek majd a „bónuszok”. A 12-ek minden egyes személyi hiba után büntetőt dobhat. Veres is összeszedte a negyedik hibáját. Szerencsére hadilábon állnak a hazaiak a büntető értékesítésével, ritka mikor mindkettőt értékesíteni tudják. Juhász három pontosa után vezetünk, de nem marad el a válasz sem, triplát szórnak ők is. Újabb 3-as mindkét oldalon. Szinte hihetetlen, tovább folytatódik a „tripla dobó verseny”. Walke és Juhász viszi most hátán a csapatot. Kicsit sikerült elhúzni a Debreceni csapattól. Kilenc pont az előnyünk. Veres büntetőket hibázott az ellentámadásból kosarat kaptunk. Az állás 67:63, időt kérünk, mert az előnyünk csökkent. Az időkérés után újabb pontokat kaptunk, de a negyed végén a vendégcsapat játékos edzője 1 másodperccel a vége előtt a saját térfeléről dobott kosarat. A élményszámba menő triplával öt pontos előnyre tettünk szert. Az állás:65:70 ide.

IV.Negyed/29-27/Elérkezett az utolsó negyed, tele izgalmakkal. Kosarat kaptunk, de sikerült válaszolni rá. A meccs elején tapasztalható kemény játék alább hagyott, nem nagyon foglalkoztak a csapatok a védekezéssel, talán ennek is köszönhető. Persze azért még akadtak faultok, de messze nem annyi, mint a meccs elején. Potyogtak a kosarak, nálunk leginkább Juhász volt elemében. Rengeteg „trojkát” dobott. A negyed 4. percében kipontozódott Kovács. Majd 1 perccel később a hazai oldalon Turi jutott hasonló sorsra, na ezért nem bánkódtunk, már, csak azért sem mert az egyik legjobb tripla dobóját vesztette el a 12-ek csapata. Folytatódik a Juhász show, naná hogy 3 pontost dob. A válasz sem maradt el, kosár jó, pluszbüntető, bement a büntető is. Időt kértünk a 6. percben 80-81-es állásnál. 8. percig felváltva vezettek a csapatok, még ebben a percben a harmadik kezdő játékosunk is kipontozódott, Veres ülhetett le végleg a padra, helyette Lőrincz jött be a pályára. Juhász hármasával folytatódott a meccs. Büntetőkkel mi is hadilábon álltunk Kovács Pintye büntetőiből csak egy ment be. 30 másodperccel meccs vége előtt időt kért a hazai csapat, öt pont az előnyünk. Az időkérés után két büntetőhöz jutott a hazai csapat, értékesítették mind kettőt. Az ellentámadásból a labdát elveszítettük, egy triplával egál lehet. Sorsdöntő pillanatban Walke adott egy sapkát Asbóthnak, majd lefaultolták Károlyt. Mindkét büntetőt bedobta. Most mi kértünk időt, már csak 7 másodperc van vissza. A pici szünet után támadhatott a Debrecen, Juhász faultolt és a megítélt büntetőket értékesítették. 3 mp van, vissza a palánk alól jövünk, a bedobásból Szöllösi kapta meg a labdát, szorult helyzetben jól passzolt Walke-nak aki azonnal eleresztette a dobást és be is ment. De már csak a sípszó után. Nem adták meg. Így a vége: 97-94. Nyertünk!!!

A második félidő talán még jobb volt, mint az első. Kevesebb hiszti és színészkedés volt a Debreceni csapat részéről, így többet tudtak foglalkozni a játékkal. Rengeteget reklamált a hazai csapat a játékvezetői ítéletek ellen. Voltak nehezen megítélhető szituációk. Mi mindig elfogadtuk az ítéletet. Végül fordulatokban és izgalmakban gazdag második félidőt láthatott a közönség. Mindkét csapatban voltak nagyon jó teljesítmények. Számunkra szívderítő hogy látszott a csapaton a küzdeni akarás és a győzelem megszerzése iránti vágy, függetlenül attól, hogy ki hol lakik. Egy csapat vagyunk, egy irányba húzzuk a szekeret. Derecske városának akarunk dicsőséget hozni, és azoknak, akik szeretik a kosárlabdát. Ez a győzelem kijárt már régóta a csapatnak. Ebből a győzelemből erőt lehet meríteni a következő meccsekre, de nem szabad, hogy elbízzuk magunkat. A csapat minden tagja nagy dicséretet érdemel, függetlenül attól, hogy játszott vagy nem.
Köszönet a szép estéért! Szép volt fiúk! Hajrá Derecske, Hajrá DIFE!!!