[ 2011.10.11. by difeadmin 0 Comments ]

Interjú Walke Károllyal

Írta: FERENCZI
Sziasztok! Izgalmas riport alanyt találtam nektek. DIFE KK nyáron igazolt remek szakemberét, Walke Károly-t…

Károly sokszoros Magyar válogatott, és több NB1-es csapatnál is megfordult edzőként. Kíváncsi vagyok hogyan értékelte Károly a felkészülési időszakot, a csapat tagjainak a hozzáállását az edzés munkához, és a körülményeket.

Szia, Karcsi, szerintem sokakat érdekel, hogy kerültél Derecskére és mi motivált, hogy a vezetők által felkínált szerződést elfogadd?

Walke Károly: Szia ! Pápa Krisztiánon keresztül. Az általa felvázolt tervezet megegyezett az én elképzelésemmel, elveimmel. Megfelelő háttérrel, játékosállománnyal garantáltnak éreztem a fejlődést és az eredményességet. Sokat jelentett, hogy élőben láthattam a csapatot egy mérkőzésen, ahol hozzáállásban, morálisan, emberi karakterekben olyat tapasztaltam amelyet komoly alapnak láttam a munkámhoz.Sokan kérdezték miért adtam alább korábbi edzői munkáimhoz képest? Csak annyit válaszoltam,hogy pozitív helyre, pozitív emberek közé kerülhettem ahol nyugodtan dolgozhatom, és ez mindennél fontosabb. Pedig volt ajánlatom a legmagasabb osztályból is, de én inkább ezt a munkát választottam.

Mi célod a DIFE KK-val hosszú távon és hova érhet el ez a csapat a szombaton kezdődő bajnokságban?

Walke Károly: Természetesen ebben a szezonban is arra törekszünk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Szeretnénk letenni az alapjait a következő évnek, ezekre a pillérekre építkezni a jövőben. Ez a szezon része egy hosszú távú koncepciónak, ami kapcsán célom az hogy a harmadik évet már az NB.II-ben kezdjük el.

Azt kaptad, amit vártál vagy esetleg jobbak a tárgyi feltételek?

Walke Károly:Maximálisan elégedett vagyok a feltételekkel, minden adott ahhoz, hogy nyugodt körülmények között, megfelelő helyen végezzük edzéseinket.Korábban dolgoztam magasabb osztályú csapatoknál ahol a feltételek meg sem közelítették az ittenieket.

Hogyan értékeled a felkészülési időszakot, elég volt mindenre, azaz idő, ami a rendelkezésedre állt, hogy összerakd a csapatot?

Walke Károly:A felkészülésünk megfelelően sikerült. Elvégeztük azt amit elterveztem, rengeteget fejlődött a csapat fizikálisan, taktikailag és egyéni tudásszint vonatkozásában.Sikerült felépítenünk támadó repertoárunkat, kialakítottuk védekező stratégiánkat. Mivel elégedettek sosem lehetünk, mert akkor elveszítenénk egy komoly motivációs tényezőt, így ezeket tovább csiszoljuk annak érdekében, hogy még elégedettebbek lehessünk munkánkkal. A játékosok sok új információt kaptak, melyek rögzítéséhez időre van szükség, ennek fázisában vagyunk.Meg kell említenem a csapattal előttem dolgozó edzőkollegámat, Kovács Attilát, akinek munkája nélkül nem tartanánk itt.

A csapat, hogy fogadott, elégedett vagy e fiúk hozzáállásával?

Walke Károly:Úgy érzem kölcsönösen nagy várakozással és tettvággyal vártuk az első találkozást, melyet egy nagyon jó hangulatú de komoly, intenzív munka követett. Jó karakterű, fejlődni és elsősorban mindenáron győzni akaró játékos garnitúrával dolgozhatom együtt.

Van ebben az a csapatban olyan helyi tehetség, akire felhívnád a közönség figyelmét?

Walke Károly:Minden játékosom egy tehetség, különben nem lenne a csapatban. A jövő, az elvégzett munka mennyisége és minősége fogja megmutatni, hogy ki milyen messze jutott a sportkarrier útján. Tőlem ehhez minden emberi és szakmai támogatást meg fog kapni.

Köszönöm a válaszokat.

Köszönöm a beszélgetést, én is szeretettel várok minden szurkolót, hozzátartozót, barátot a mérkőzéseinkre, mert tudom mennyit jelent számunkra a győzelem mellett, ha élményt, örömöt szerezhetünk nekik…

Köszönöm szépen az interjút Walke Károlynak és sok sikert kívánok neki és a csapatnak, hogy elérjék a kitűzött céljaikat. Valamint hogy megmutassák a Derecskei polgároknak, hogy újabb siker csapat van kialakulóban. Reméljük, hogy szombaton minél többen kint lesznek a „ A város új csapatának” első hazai mérkőzésén. Egy biztos, Károly szakértelmében bízva biztosak lehetünk hogy sok szép eredményt fogunk látni a csapattól.