[ 2023.08.05. by difeadmin 0 Comments ]

DIFE tábor 2023 Derecske

Július 31-től augusztus 4-ig került megrendezésre Derecskén a DIFE által szervezett kosárlabda tábor.

Az előkészítő munkálatok már márciusban elkezdődtek. Időpont egyeztetés, teremigény bejelentése, plakátok, jelentkezési lapok elkészítése, facebook hirdetés elindítása. A népszerűségnek köszönhetően 70 fővel indultunk. A helyek egy hét alatt beteltek.

Részletes programterv készült, felkészülve váratlan helyzetekre, rossz időre is. Több megbeszélés, egyeztetés eredményeként született meg a végső terv. A feladatokat kiosztottuk egymás között, a foglalkozásokhoz szükséges eszközöket is együtt készítettük el. Igazi csapatmunka ez.

Öt edző irányította a gyerekeket, név szerint Kiss-Kovács Andrea táborvezető, koordinátor, Kovács Attila, Kathi Imre, Dóra Bálint, Fülöp Patrik. Minden évben vannak önkéntes segítőink is, idén Bernáth Róbert, Kecse József és Ribár Martin. Egyesületünk több debreceni és a derecskei középiskolával áll szerződésben a közösségi szolgálat kapcsán. Ennek keretében Orbán Szabina és Gyönyörű Anna gimnáziumi tanuló volt velünk.

Hogyan mozgattunk egyszerre ennyi gyereket? 17-18 fős csoportokat alakítottunk ki, mindegyik kapott egy-egy vezetőt. Hétfőtől-csütörtökig délelőtt és délután is 3-4 foglalkozás folyt párhuzamosan. A csapatok meghatározott időközönként váltották egymást, így elkerültük a holtidőt.

A programok között szerepelt kosárlabda edzés, önvédelmi oktatás, kézműves foglalkozás, tábori emlék készítése, kooperatív-, csapatépítő játék, ügyességi feladat, akadálypálya, mozi, utolsó nap kirándulás Debrecenbe a Sziget-Kék Tematikus Parkba és az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe.

A szülők, gyerekek visszajelzései nagyon pozitívak. Mindenki jól érezte magát, mosolyogva, fáradtan, elégedetten tértek haza. Ajándékba DIFE feliratú pólót kaptak a résztvevők.

Köszönettel tartozunk Fazekas Lajos Róbert, az Aquatikum Mediterrán Élményfürdő vezérigazgatójának, Békési Andrásnak, a Művelődési Ház munkatársainak, Marczin Leventének, Bagdácsné Kovács Mónikának az angol órákért, Kabai Dorkának a jóga, Gara Sándornak az önvédelmi foglalkozásért. Végezetül köszönjük a szülőknek, akik ránk bízták gyermekeiket.

Hajrá DIFE!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük