AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK
Újabb sikerek a DIFE életében
2015. november 23.
Megtekintve 87 alkalommal
Írta: Daku Attila
Szeptember első hetére letisztultak és véglegessé váltak edzéseink időpontjai így a csapatok vezetőedzői felvették a kapcsolatot játékosaikkal. Fontosnak tartjuk ebben a mai rohanó világban, hogy a fiatalok ne csak a számítógép, tv előtt üljenek hanem rendszeresen mozogjanak - Pápa Krisztián egyesületi elnök mesélt az előttük álló pozitív változásokról.

A meglévõ játékosaink mellé ezért új tagok toborzásába kezdtünk. Három állomásból álló minden helyi iskolában toborzóval egybekötött bemutatót tartottunk. Elsõ állomásként a Lengyel utcai általános iskolában mutattuk be a kosárlabda alapjait. A gyerekek négy csoportba húsz perces váltásban nézhették meg a bemutatót és próbálhatták ki a kosárlabdát. Egyesületünk három edzõje Kovács Attila, Cseh István és Máté József irányításával a kenguru csapat játékosai tartották a bemutatót. A látványos bemutató után rengeteg érdeklõdõ volt, akik azóta kenguru csapatunkba járnak is edzésre. A szervezésben sokat segített és ezúton is köszönetet mondunk Kiss Andrea tanárnõnek.
Második állomásként a Bocskai István átalános iskola felsõs osztályainak adtunk ízelítõt a kosárlabdázásból. Az érdeklõdõk megtekinthették a kadett, lány és felnõtt csapatunk játékosai által tartott bemutató. A bátrabbak akiknek tetszett ki is próbálhatták. A szervezésben segítséget nyújtott és ezúton is köszönjük Börcsök Klárának és Szél Gáborné tanárnõknek. 
A harmadik gimnáziumi toborzásról a késõbbi számban adunk tájékoztatást. 
Nagyszerû hír mind egyesületünknek, mind a városnak, hogy idén ismét sikeres TAO pályázatot adtunk be az MKOSZ felé. Az eddigi legnagyobb projektre készülünk, ami óriási infrastrukturális fejlõdés lesz. A pályázatból új technikai eszközöket, új kosárlabda palánkokat tudunk vásárolni, és a sportcsarnok teljes parketta felújítását is megtudjuk valósítani. Elindult az olyan vállalkozók megkeresése, akik a társasági adójukat feltudják ajánlani ilyen célra. Kérjük azokat a helyi cégeket, akik az idei évre még nem ajánlották fel, hogy támogassák a helyi fiatalok sportolási lehetõségeinek fejlesztését. 
Terveink szerint hamarosan elindítjuk az óvodai kosárlabdázást melynek helyszíne az óvoda tornaterme lesz. 
Egyesületünk környezetvédelmi vonalon is új irányba nyitott. Felvettük a kapcsolatot a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságával, hogy csatlakozzunk az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen tiltakozókhoz, és aláírásgyûjtéssel támogassuk azt! A DH következõ számában bõvebben írunk a fejleményekrõl. 
A Derecske Ifjúságáért Egyesület vezetõsége tisztelettel megköszöni 2014. évi támogatóinak személyi jövedelemadójuk 1%-át! A felajánlott 105.000 Forintot környezetvédelmi célokra fordítjuk. Kérjük továbbra is támogassák egyesületünket. A DIFE adószáma: 18568466-1-09

További hírekért és információkért kérjük keressék fel egyesületünk honlapját www.dife.hu valamint facebookos oldalunkat.

Képek:Korábbi híreink:
2015. szeptember 17. - I. toborzónap
2015. szeptember 07. - Megkezdődtek az edzések
2015. szeptember 05. - Struktúrális átalakulás a DIFE KK-nál.
2015. augusztus 15. - 2v2 kosárlabda bajnokság.
2015. június 28. - Nemzetközi kosárlabda tábor.
NAPTÁR
Ma 2018. szeptember 19. (szerda) Vilhelmina, Vilma napja van.
FACEBOOK
2010 © Derecske Ifjúságáért Egyesület. Minden jog fenntartva.