AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK
Táborozás és toborzás a nyári feladatok között
2016. február 27.
Megtekintve 120 alkalommal
Írta: Daku Attila
Az idén immár hatodik alkalommal szerveztük meg a perkupai tábort. A tábor helyszíne ideális sportfoglalkozások megtartására. Több füves pálya, bitumenes kosárpálya állt rendelkezésre. A tábor igen népszerűre sikerült, hiszen harmincnyolc derecskei gyerekkel indult el az egyhetes üdülés.

A programok úgy lettek kialakítva, hogy a sport, túrázás, a játék, a pihenés egyensúlyban legyen. A rend, fegyelem és tisztaság megõrzése érdekében pedig bevezetésre került a szobaszemle és a tábori pontrendszer, aminek óriási sikere volt! 
Hétfõn az utazás után a táborozók elfoglalták a szállást, majd sétáltak egyet a településen. A napot ismerkedési est zárta vidám feladatokkal, a tábor társalgójában. A táboroztató tanárok Kiss Andrea tanárnõ és Kovács Attila tanár úr hat csapatot alakított ki és rendelt hozzájuk csapatkapitányokat. 
A kedd reggel tornával indult, majd Varbóc volt a cél. Ez egy olyan falucska, ahol kb. 30 ember lakik. Oda-vissza 10 km-es gyalogtúra volt. Délután kötetlen kosarazás, pancsolás a Bódvában, számháború a közeli hegyoldal egyik tisztásán. 
Szerdán ismét reggeli tornával indult a nap, ezután nagyon kemény túra várt a táborozókra. Felmásztak egy igencsak meredek emelkedõn a szádvári várhoz, majd a Tetves-forrásnál hûsítették szomjukat. Estére értek csak haza, ahol vacsora után kártyapartit rendeztek. 
Csütörtökön egész délelõtt sorverseny volt a program. Ügyességben, gyorsaságban, erõben csaptak össze a csapatok. Cél: a képességek általános fejlesztése volt. Délután pedig a martonyi kolostorrom falai között kellett kincset keresni. Innen 6,5 km-es séta várt a táborozókra Perkupáig az erdõben. A napot lufitánc zárta. 
Pénteken a reggeli futás után koordinációs létrás és kosárlabda gyakorlatokat végeztek a gyerekek. Ezután a Vörös-tói túrán vettek részt az Aggteleki cseppkõbarlangban. A túra után számháborúzás várt rájuk, aminek pihenése képpen a Tengerszem tóban hûsíthették le magukat. Délután kosárlabda ügyességi feladatok, dobóversenyek zajlottak. Vacsora után táncestet rendeztünk melyben volt modern és népitánc is. A záróestén kerültek átadásra a tábori pontrendszer csapat nyerteseinek járó érmek és az egyéni gyõztesnek játó kupa. 
Szombat a táborzárás napja. Egész nap vetélkedtünk, versenyeztünk. Kosárlabdában és labdarúgásban is versengtek a fiatalok. Itt már taktikai elemek gyakorlása is színesítette a sportprogramot. Malom, ping pong, pólófestés, pecázás, vízibomba, este az elmaradhatatlan bátorságpróba színesítette a napot. 
Másnap reggel fáradt, de vidám pakolás vette kezdetét. Hazafelé még felmásztak a Szendrõn található kilátóhoz, Edelényben pedig megtekinthették a felújított kastélyt is. 
Tartalmas hetet töltöthettek együtt, reméljük mindenki jól érezte magát, és sok-sok élménnyel gazdagodott. A résztvevõk ügyesedtek, erõsödtek és egy jól összekovácsolt csapatként tértek vissza Derecskére. Köszönöm Kiss Andreának és Kovács Attilának a tábor szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségüket. 
A tabor során rengeteg kép készült. Ennek megosztása érdekében létrehoztunk egy facebook csoportot DIFE Perkupa táborozás néven, valamint egyesületünk honlapján bárki számára megtekinthetõek a képek a www.dife.hu/ taborozas linken.

Egyesületünk szeptembertõl várja a kosarazni vágyókat minden korosztályban! Kenguru csapatunkban már elsõ osztályos kortól lehet jelentkezni. Kadett csapatunkban várjuk felsõ tagozatos és középiskolás korú fiúk jelentkezését. Lány csapatunk, fogad minden kosarazni akaró lányt. Felnõtt csapatunk pedig a rutinosabb kosarasoknak ad játéklehetõséget. 
Érdeklõdni és jelentkezni a honlapunkon lévõ elérhetõségek bármelyikén lehet. www.dife.hu/kosarlabda/


Korábbi híreink:
2016. február 09. - DIFE rendezvények színesítették a decembert
2015. december 12. - Sipos Norbert a DIFE egyik kulcsembere
2015. november 23. - Újabb sikerek a DIFE életében
2015. szeptember 17. - I. toborzónap
2015. szeptember 07. - Megkezdődtek az edzések
NAPTÁR
Ma 2018. szeptember 19. (szerda) Vilhelmina, Vilma napja van.
FACEBOOK
2010 © Derecske Ifjúságáért Egyesület. Minden jog fenntartva.